Tekstikoko
 
 

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta on vuonna 2001 kuntien velvollisuudeksi tullut sosiaalipalvelu. Toiminnan kohteena ovat pitkään työmarkkinatukea tai toimeentulotukea saaneet henkilöt. Kuntouttavasta työtoiminnasta sovitaan aina aktivointisuunnitelmassa. Se laaditaan yhteistyössä asiakkaan sekä sosiaalitoimiston ja työ- ja elinkeinotoimiston edustajien kanssa. Suunnitelmassa kartoitetaan asiakkaan kokonaistilanne, jonka pohjalta yhdessä mietitään vaihtoehtoja, jotka sekä vastaavat asiakkaan työ- ja toimintakykyä että edistävät hänen elämänhallintaansa ja työllistymistään.

Kuntouttava työtoiminta voi kestää 3-24 kuukautta. Sopimuksen mukaisesti toimintaa on 1-4 päivänä viikossa, ja päivittäiseksi toiminta-ajaksi voidaan sopia 4-8 tuntia.

Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvaa saa pääsääntöisesti perustoimeentulona Kelan työmarkkinatukea sekä kulukorvauksen läsnäolopäiviltä (9 e/ päivä, vuonna 2017). Myös matkakorvaus on mahdollinen.

Someron kaupunki järjestää työtoimintaa Ecotekolassa, osoitteessa Tehdaskuja 6 ja 8. Kuntouttavaa työtoimintaa voi tehdä sopimuksen mukaan myös kaupungin eri yksiköissä, yhdistyksissä, säätiöissä ja seurakunnissa.

Yhteyshenkilönä on palveluohjaaja Päivi Mäkipää. Puhelin 040 1268 467 sähköposti paivi.makipaa(a)somero.fi

 


Lisätietoa

Kuntouttava työtoiminta / aktivointisuunnitelmat

Päivi Mäkipää
palveluohjaaja
p. 040 1268 467

Kuntouttava työtoiminta

Kaija Reponen
ohjaaja
p. 044 7791 439