Tekstikoko
 
 

Kiiruun koulukeskuksen taidekilpailu

SOMERON KIIRUUN KOULUKESKUKSEN TAIDEKILPAILUN KUTSU

Someron kaupunki kutsuu suomalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia ulkomaalaisia taiteilijoita yleiskilpailuun, jonka tarkoituksena on löytää ehdotuksia Someron Kiiruun koulukeskukseen sijoitettaviksi taideteoksiksi. Rakennukseen tulee tilat yläkoululle, lukiolle, Somero-opistolle sekä nuorisotoimelle. Arkkitehdin osoittamat taideteosten sijoituspaikat sijaitsevat koulukeskusrakennuksen sisällä.

Kilpailulla haetaan 1-2 julkista teosta

Taidekilpailu on kaksivaiheinen. Kilpailun ensimmäinen vaihe alkaa 27.2.2017 ja päättyy 1.6.2017. Kilpailuohjelma on nähtävissä Someron kaupungin nettisivulla osoitteessa www.somero.fi/taidekilpailu ja noudettavissa kaupungin infopisteestä (Joensuunkatu 20, Somero).

Ensimmäisen vaiheen päätyttyä taidekilpailun raati valitsee kolme palkittavaa ehdotusta kesäkuussa viikolla 23. Palkitut ehdotukset julkistetaan 9.6.2017. Palkinnot ovat 2500 € (I palkinto), 1500 € (II palkinto) ja 1000 € (III palkinto). Taidekilpailuraati valitsee myös toiseen vaiheeseen jatkavat ehdotukset, joista pyydetään tarkennetut suunnitelmat. Tähän vaiheeseen valittaville taiteilijoille maksetaan luonnospalkkiota 2000 €, mikä sisältyy taiteilijapalkkioon. Taidekilpailuraadin esitysten pohjalta sivistyslautakunta valitsee toteutettavat teokset, jotka julkistetaan viikolla 37.

Teosten toteutuskustannuksiin ja taiteilijapalkkioihin on varattu yhteensä 50 000€. Toteutettavat teokset julkistetaan koulun vihkiäisten yhteydessä keväällä 2018.

LISÄTIETOA
Lisätietoja välittäjähenkilöltä, toimistonhoitaja Merja Lehtoselta mieluiten sähköpostitse:

merja.lehtonen (a)somero.fi
Merja Lehtonen, 040-1268231

KILPAILUA KOSKEVAT KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

1. Paljonko oppilaita uudessa koulukeskuksessa tulee opiskelemaan?
Vastaus: n. 460 oppilasta, lisäksi tiloissa toimii Somero-opisto ja kaupungin nuorisotoimi

2. Henkilökunnan määrä?
Vastaus: n. 50

3. Auditorion seinän pinta-ala?
Vastaus: Katso liite no 5.

4. Miten portaat "leikkaa" seinän eli havainnollinen kuva mitä seinästä jää näkyviin ja minkä muotoiseksi jää "paljas" tila portaiden ylä- ja alapuolelle?
Vastaus: Katso liite no 5. Piirustukseen auditorion seinästä aulan suuntaan on merkitty näkyvä seinäalue punaisella, porras on n. 300-400 mm irti seinästä.

5. Mitä tehostevärejä tulee auditorion seinän lähelle?
Vastaus: Ruokasalin yläosassa on kuultokäsiteltyä "viininpunaista" Tikkurilan kuultavat värit "kriikuna". Katso liitteet no 6-7. Käytäväkaavioista näkee, miten värit sijoittuvat.

6. Jos suunnittelee isoa työtä esim. maalaussarjaa, riittääkö yksi teos (malliksi) ja toisista luonnokset viitteellisesti?
Vastaus: Yksi valmis maalausteos ja muut maalaukset luonnoksena riittävät.

7. Mitkä ovat kilpailuehdotusten aineistovaatimukset ja ohjeet ehdotuksen jättämiselle?
Vastaus: Kilpailuehdotuksille ei ole varsinaisia aineistovaatimuksia. Ohjeet ehdotuksen jättämiselle löytyvät taidekilpailun ohjelmasta.

8. Ollaanko teosten sijoituspaikoille järjestämässä toista näyttöä?
Vastaus: Toinen tutustumiskäynti koulukeskuksen tiloihin järjestetään torst. 27.4. klo 16. Tilaisuuteen ilmoittaudutaan ennakkoon 25.4. mennessä osoitteeseen merja.lehtonen (a)somero.fi tai puhelimitse numeroon 040-1268 231.

9. Tuleeko jokainen ehdotus toimittaa erillisellä muistitikulla?
Vastaus: Kyllä.

LIITTEET
Taidekilpailun ohjelma
Liite 1 Arkkitehdin pohjapiirros teosten sijoittelusta
Liite 2 Valokuvat teosten sijoittelusta: ruokasalin katto ja 2.kerrokseen johtavan portaikon, auditorion seinä
Liite 3 Ruokasalin katon teoksen/teosten kiinnityskohdat
Liite 4 Värisuunnitelma
Liite 5 Auditorion seinä aulaan
Liite 6 Käytäväkaavio 1
Liite 7 Käytäväkaavio 2
Liite 8 Oviympäristö 1
Liite 9 Oviympäristö 2