Tekstikoko
 
 

Ajankohtaista

25.08.2017

Uusi verkkokirjasto avattu


Someron kirjasto on avannut uuden verkkokirjastonsa osoitteessa somero.finna.fi. Vanha verkkokirjasto toimii uuden rinnalla vielä joitain kuukausia.

Verkkokirjastossa voi esimerkiksi selailla kirjaston kokoelmia, tutkailla kirjallisuusvinkkejä ja lukea e-kirjoja. Somero-osiossa on paljon tietoa paikallisista kirjailijoista ja taiteilijoista. Kirjautuneena voi myös uusia omia lainojaan ja tehdä varauksia. Kirjautuminen tapahtuu entiseen tapaan kirjastokortin numerolla ja 4-numeroisella salasanalla. Jos salasanaa ei vielä ole, sen voi hakea kirjaston tiskiltä.

Uuden verkkokirjaston kylkeen on hankittu kirjaston asiakkaiden iloksi myös muita uusia palveluita. Musiikin ystäviä varten on ostettu lisenssit kolmeen musiikkipalveluun, joista pelkästään Naxos Music Libraryssä on kuunneltavissa yli 2 miljoonaa kappaletta klassista musiikkia. Lisäksi tarjolla on laaja valikoima jazzia sekä konsertti-, ooppera- ja balettitaltiointeja.

Naxos Spoken Word -palvelu puolestaan tuo saataville ison valikoiman englanninkielisiä e-äänikirjoja. Suomenkielisiä e-äänikirjoja kirjaston kokoelmassa on ollut toukokuusta asti ja tavallisia e-kirjoja jo joitain vuosia. Linkit kaikkiin uusiin palveluihin löytyvät verkkokirjaston sivuilta.

Someron uusi verkkokirjasto on osa valtakunnallista Finna-kokonaisuutta, johon pääsee tutustumaan osoitteessa finna.fi. Tällä hetkellä oman Finna-palvelunsa on avannut yli 100 organisaatioita. Palvelun ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto. Finna on osa opetus- ja kulttuuriministeriön Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta. Hankkeen tavoitteena on, että valtaosa Suomen muistiorganisaatioista (kirjastot, museot ja arkistot) ottaisi Finnan käyttöön vuoteen 2020 mennessä.