Tekstikoko
 
 

Ajankohtaista

09.05.2017

Toukokuinen Somero tulvii Nostalgiaa

Toukokuinen Somero tulvii Nostalgiaa


Kolmatta kertaa järjestettävä Nostalgiaviikko on ainoa laatuaan Suomessa. Ensimmäisen kerran 1950- ja 60-lukujen ilmiöitä esittelevä festivaali tarjosi vuonna 2015 yli 50 tapahtumaa tuhansille nostalgiannälkäisille. Tänäkin vuonna on odotettavissa paljon railakasta menoa ja meininkiä - myös paljon uudenlaisia tapahtumia.

- Nostalgiaviikko on kevään parasta antia. Nostalginen teema puhuttelee paikkakuntalaisten lisäksi myös kauempaakin tulijoita, tämän olemme ilolla huomanneet. 50- ja 60-luvuissa on todella sitä jotain - ja Somerolla tätä olisi tarjolla koko kylän voimin viikon ajan, kertoo elinkeinoasiantuntija Tanja Uusitalo.

Viikko silkkaa nostalgiaa

Kävijöille on tarjolla monenlaista toimintaa, esimerkiksi Unto Monosen tangojen laulutekstejä nostalgisessa runoraadissa, paljon erilaisia näyttelyitä, jumalanpalvelus 1950-luvun tyyliin, teatteria, burleskia, lasten museopäivät ja pääseepä myös osallistumaan vanhojen autojen Nostalgia-ajoihin.

Mukana on myös monia teemaan liittyviä esiintyjiä jazzista kuorolauluun ja rokkiin, ja halutessaan voi päivän päätteeksi yöpyä nostalgisesti kartanossa. Nostalgiaviikon yhteydessä järjestetään jo viidettä kertaa 50’s Happy Days, johon kuuluu mm. 50-luvun kampaajat, myyntiteltat ja esityksiä.

Nostalgiaviikko on malliesimerkki yhteistyön voimasta, sillä tapahtumien tuotannosta vastaavat somerolaiset yritykset, yhdistykset sekä vapaaehtoiset yksityishenkilöt yhdessä Someron kaupungin ja Someron Kulttuuri ry:n kanssa. Viime vuonna Nostalgiaviikko sijoittautui upeasti Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailuissa kolmanneksi.

www.somero.fi/nostalgiaa

www.facebook.com/Nostalgiaviikko